Éjféli programok

coloana 1
coloana 1
Kézműves műhely
19.00 - 21.00 | Dávid Ferenc utca
Mikor
19.00 - 21.00
Hol
Dávid Ferenc utca

Mindenkit szeretettel várunk a Ceramic Cafe-ban a kézműves műhelyünkre, ahol kipróbálhatjátok az agyagozást. Mindenki megformálhatja agyagból a legkreatívabb elképzelését.

Les Nuages
20.30 - 21.20 | Mátyas Főtér
Mikor
20.30 - 21.20
Hol
Mátyas Főtér

A kolozsvári Les Nuages testesíti az egyedülállót és eredetit, a szokatlan vonósnégyeses kombinációja álltal, az éneknek és az ütőhangszereknek köszönhetően. Az az öt tehetséges és ambiciózus ember, akik megtestesítik a zenét a következők: Andrada Codorean- hegedű és ének, Roxana Tuta- hegedű, Bianca Comșa- brácsa, Adela Moldovan- cselló és Frankie Ercsei- ütőhangszer.

„Öt, klasszikus zenét végző zenész vagyunk, akik elsőre nem tűnnek ki a hagyományos zenei műfajt illetően, de akik újra értelmezik/feltalálják/újjáélesztik, koncert koncert után, a különböző dalokat a különböző területekről. Jazztől a pop műfajig és a pop-rockig, a filmzenét és folklórt, próbáljuk a saját természetességével és az egyszerűségével, megtartani az elegáns hangulatot és klasszikus nyugalom érzetet.

Egy széles körű közönséget próbálunk megszólítani, mivel úgy gondoljuk, hogy egy pluszt tudunk adni minden eseménynek, amelyen részt veszünk és ami jellemez minket az a minőségi zene, professzionizmus és a kifogástalan megjelenés.”

Éjféli nasi
23.00 - 01.00 | Dávid Ferenc utca
Mikor
23.00 - 01.00
Hol
Dávid Ferenc utca

A város mindennel, ami a házakon kívül történik utazási partnerünk, éjjel és nappal, sietésben vagy lassúságban. A város különböző helyei a miénkek, a mindennapi utazásainké. Emiatt úgy gondoltuk, hogy ez egy ok az ünneplésre, így éjfélkor összegyűlünk és leülünk egy asztalhoz ünnepelni. Az utcán!

Várjuk, hogy csatlakozzanak hozzánk! Mi visszük a zenét, maguk hozzák az ennivalót és az utca biztosítja a helyszínt.

Midnight snack- Zain álltal szervezett esemény.

Micro Macro Ember
21.30 - 00.00 | Horea utca, 33
Mikor
21.30 - 00.00
Hol
Horea utca, 33

H33-kor a MICRO MACRO Ember felkell amikor a város nem alszik. Amiután Kero és Ocu formát és életet adtak az Art & Fun Days-nek májusban, most újra meghívják önöket, hogy megcsodálják. Vloop az, aki felébreszti őket egy improvizált élő videó és környezeti zene keretén belül. Három óra ábránd és szemlélődés várja mindazokat, akik a napfordulót szeretnék megünnepelni.

Művész: Kero, Ocu
Videó: Vloop
Elő zene: free2flow (http://8-8.ro/) & Bogdan Rakolcza / Cercul Întreg

coloana 2
coloana 2
Fireflies
18.00 - 22.00 | Mátyas Főtér
Mikor
18.00 - 23.00
Hol
Mátyas Főtér

Axenia Roșca interaktív instalációja egy egyedi hangulatot teremt majd a néző és az apró, világító Szent János Bogarak között.

Állam/Állampolgár - Vlad Petri
18.00 - 10.00 | Mátyas Főtér
Mikor
18.00 - 10.00
Hol
Mátyas Főtér

Vlad Petri az utóbbi években figyelmesen követte Románia utcáit, embereit, arcait tüntetések alatt. Az ő munkáit lehet majd megtekinteni a Photo Marathon által szervezett kiállításán a Mátyás téren. Szociális problémákat, hangulatokat, arcokat fotóz. A képek 2012-2015 között készültek.

Must Be Blood
21.45 - 23.00 | Mátyas Főtér
Mikor
21.45 - 23.00
Hol
Mátyas Főtér

Krelbon Seymour egy árva, aki a szegénységből próbál kilépni az Amerikai álomra vágyva, szerelmes lesz kollegájába, Audreyba, aki észre sem veszi őt. Nő a tét egy különleges növény megjelenésével, Audrey a II.-al, aki Mefistofole szerepét játszva készen áll arra, hogy Seymour minden vágyát teljesítse - "Bármint megadok, amit a rejtélyes, titokzatos szíved vágyik", azzal a feltétellel, hogy hús-vér áldozatokat ajánljon fel neki. Funk, soul, blues és r & b ritmusokra adaptált Faust, ami a híres Little Shop of Horrors alapján mutat be egy energiával és fekete humorral fűszerezett, meglepetésekkel teli sötét komédiát.

RGB
21.30 - 00.00 | Horea utca, 33
Mikor
22.00 - 01.00
Hol
Horea utca, 33

RGB - Színes instaláció

Test és egyén felismerés gyakorlat.

Művész: Ocu

coloana 3
coloana 3
Tres Court
17.00 - 22.00 | Viktória Mozi
Mikor
19.00 - 22.00
Hol
Viktória Mozi

TRES COURTS nemzetközi fesztivál- betekintés az audiovizuális alkotásokba

A maximum 4 perces rövid filmek egyenesen a lényeget közlik.

A tempó megmarad, az élvezet megsokszorozódig… A rövid filmes nemzetközi filmfesztivál Tres courts megadja önnek a legjobb és legrövidebb mozis alkotásokat az egész világból! Több mint 100 film, egy nemzetközi és egy román verseny, egy női és egy feminista téma meg egy a gyermekek számára. A Földközi-tengertől a Balti-országokig, Nyugat-Afrikától Közép-Amerikáig, 60 város a világ minden részéről és még 17 település Romániából vesz részt a 2017 június 18-án sor kerülő eseményen. Kolozsvári fesztivál programja:

17 június- Victoria mozi
15 órától Gyerek műsor
17 órától Román verseny, amelyet a díjazás követ
19 órától Nemzetközi verseny 1&2

18 június- Victoria mozi
15 órától Gyerekeknek vetítés
17 órától Paroles de femmes válogatás
19 órától Román verseny


Romániai Francia Intézet által szervezett, együttműködésben az Orange, a Nemzetközi Frankofónia egyesület, Casiopeea Szövetség, RFI és a TV5 Monde-val.

Kean
23.00 - 00.30 | Francia Kulturális Központ
Mikor
23.10 - 00.30
Hol
Francia Kulturális Központ

KEAN după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare

Regia: Mihai-Florian Nițu
Scenografia: Ilona Lorincz
Distribuţia: Kean: Mihai-Florian Nițu; Anna: Alexandra Tarce; Salomon: Matei Rotaru
Regia tehnică: Constantin Pojonie
Lumini: Ionuț Maier, Alexandru Corpodean
Sonorizare: Vlad Negrea
Recomandare de vârstă: 16+


„Atunci când trăiesc nu simt cu adevărat că trăiesc, dar atunci când Joc, simt cu adevărat că Exist!”


Cum să facem să nu mai fim spectatorii propriei noastre vieți? Marele actor shakespearean Edmund Kean, în plină glorie, descoperă că lumea îl apreciază și „iubește” nu pentru cine este el cu adevărat, ci pentru personajele pe care le-a întruchipat, că va fi dat uitării imediat ce succesul îl va părăsi. Soluția este „anestezia percepției realității” prin viciu – doar așa viața poate deveni suportabilă pentru sensibilitatea și histrionismul artistului de geniu, doar așa poate rezista în scenă simultaneității de a fi om, actor și personaj.
Rămas singur, abandonat de oamenii care odinioară îl adulau, Kean o descoperă pe Anna – sinceră și simplă, absorbită de mirajul scenei, dar nu din dorința de a deveni celebră, ci din fascinația și dragostea autentică și dedicată pe care o are față de personalitatea artistului și omului Kean, cu voința de neclintit de a pune ordine în viața acestuia.
Salomon, devotatul său sufleor și în același timp cel mai bun prieten, personaj lucid și profund ancorat în realitate, este antipodul și, paradoxal, busola, punctul de reper la care Marele Actor se va întoarce mereu pentru a-și recăpăta echilibrul. Toate deciziile lui Kean sunt luate sub semnul Credinței în arta sa – de la care nu se va abate niciodată, indiferent de conjuncturile create. Spectacolul KEAN este o pledoarie despre condiția Actorului și efemeritatea artei sale, despre viața nevăzută a teatrului – culisele.

*În caz de condiții de ploaie în perioada rezervată evenimentului, acesta va fi mutat în sala de spectacole a Teatrului Național Cluj. Vom anunța în prealabil acest lucru prin intermediul Facebook și vom actualiza locația evenimentului pe site, dacă este cazul.

A hárskirályfi
22.00 - 03.00 | Octavian Petrovici utca
Mikor
22.00 - 03.00
Hol
Octavian Petrovici utca

Făt Frumos din Lacrimă este o interpretare contemporană a personajului principal din povestea celebră cu același nume. Portretul este văzut de către artist prin prisma descrierilor din poveste, în special, a aptitudinilor personajului de a crește într-un an cât alții în șapte. Lucrarea este prezentată sub forma de instalație video/proiecție, care vine cu o nouă abordare a street art-ului, speculând aspectul temporar al acestuia.

Artist: Kero

coloana 4
coloana 4
Itt Ott
23.00 - 03.00 | Potaissa utca
Mikor
23.00 - 03.00
Hol
Potaissa utca

Az Itt Ott visszatér a Kolozsvár sosem alszikra, hogy egy új android születésének napját ünnepelje meg. Ez az esemény egyedi lehetőség az ember - technológia kapcsolat ünneplésére.

Tetoválás konvenció
18.00 - 03.00 | Művészeti Múzeum
Mikor
18.00 - 03.00
Hol
Művészeti Múzeum

În perioada 16 - 18 Iunie 2017, International Tattoo Expo te așteaptă la cea de a 3-a ediție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Fie că vorbim de arta desenului, a picturii, a sunetului live sau de concursurile menite să promoveze frumusețea și munca din spatele unui tatuaj reușit, la International Tattoo Expo 2017 le vei regăsi pe toate. Peste 70 de artiști de talie națională și internațională își vor demonstra creativitatea și ingeniozitatea și vor realiza peste 250 de tatuaje. Cele mai reușite creații vor fi premiate în cadrul concursurilor “Best of Day” și “Best of Show”. Frumusețea va fi, de asemenea, premiată și în cadrul unui concurs inedit: “Miss Ink”.

Atmosfera va fi conturată și cu ajutorul unor invitați speciali care vor oferi concerte live de excepție și ni se vor alătura în demersul nostru pentru a demonstra ce înseamnă de fapt munca din spatele unui tatuaj reușit. Pentru mai multe detalii despre eveniment vă invităm să accesați website-ul oficial: www.tattoexpo-cluj.ro. De asemenea, vă încurajăm să vă faceți din timp rezervare la artistul preferat.

Árnyék
23.00 - 04.00 | Mátyas Főtér
Mikor
23.00 - 04.00
Hol
Mátyas Főtér

Az ORIGO Kulturális Egyesület 20 vizuális alkotó részvételével megszervezi az Árnyék című vizuális művészeti akciót, a Kolozsvár sosem alszik esemény keretében.

A képzőművészet régóta érdeklődik az árnyék témája iránt. Művészeti szempontból különösen az érdekel minket, hogyan jön létre az árnyék, miből „tevődik össze”, illetve az árnyékhoz való ideális megközelítési mód. A fény és árnyék művészetének szemszögéből evidens, egyáltalán nem könnyű az árnyék kezelése, hogy nem lehet egyszerűen fényt csinálni ott, ahol árnyék van, mivel minden egyes új fényforrás új árnyékot is hoz létre. Amikor az árnyékkal foglalkozunk, kulcsfontosságú, hogy elfogadjuk az árnyékot, hogy megértsük: mind a fénynek, mind az árnyéknak megvan a maga helye az ember életében. Fontos továbbá bizonyos érzékenységet kialakítani magunkban az árnyékkal szemben, hogy megtanulhassuk az élet árnyékosabb oldalaihoz való felelősségteljes viszonyulást.

A fent leírt lélektani alapú koncepció szerint a résztvevő művészek az úttestre/járdára fognak festeni, vetíteni aszerint, amit fontosnak tartanak az emberi egyéniség árnyékának vizuális kontextusát tekintve. Az aktus interaktív lesz, mivel felhasználja az utcán közlekedő emberek árnyékát, miáltal bevonja a nézőt az Árnyék koncepciójába.

Szemtől szembe - performansz
23.00 - 01.00 | Insomnia Cafe
Mikor
23.00 - 01.00
Hol
Insomnia Cafe

Întâlniri - Față în Față
Performance
Ruth Borgfjord


Poți privi o persoană în ochi și poți să îi încredințezi cea mai adâncă dorință a sufletului tău? Acest experiment este propunerea artistei Ruth Borgfjord la Cluj Never Sleeps. Un performance care cere privitorului la fel de mult cât cere artistului. Privitorul este invitat sa privească în ochii artistului, și în propriul suflet, și să comunice fără cuvinte artistului cea mai adâncă dorință a sufletului său. Până la ce profunzime te poți adânci? Care e limita intimității tale?

coloana 5
coloana 5
Maya
18.00 - 10.00 | Vitrina 413, F.D. Roosevelt
Mikor
18.00 - 10.00
Hol
Vitrina 413

Maya este o instalație interactivă care arată percepția diferită a unei lucrări de artă abstractă în funcție de modul în care aceasta este iluminată. Conceptul care stă la baza acestei lucrări se regăsește în semnificația ezoterică a titlului ales de către artist. Maya ca și concept spiritual este energia iluziei cosmice care ascunde totalitatea opțiunilor existente, conștiința umană individuală percepând doar anumite căi care se schimbă în permanență.

Artist: Kero

Androgén
23.00 - 04.00 | New York szálló
Mikor
23.00 - 04.00
Hol
New York szálló

Artistul Kero Zen propune o nouă abordare a street art-ului printr-o instalație temporară de proiecție analogică.

Instalația video ce va îmbrăca mesh-ul alb al faimosului Hotel Continental din Piața Unirii, sugerând mitul androginului adus în contemporan. În esenţă, androginul este perceput ca simbol al întâlnirii contrariilor, ca atingere a perfecţiunii, ca o apropiere faţă de divin. Androginul ca uniune a principiilor masculin-feminin, este realizarea totalităţii, modelul unei fiinţe complete, perfecte.

De la ora 01:00 se va desfășura un performance live de proiecție analogică, improvizată pe loc de către artiștii Kero și Mărgi. Proiecția va fi reprezentată într-o tehnică experimentală care îmbină culoarea cu lumina și umbra.

Kontrasztok és párhuzamok
19.00 - 20.00 | Szent Mihály Templom
Mikor
19.00 - 20.00
Hol
Szent Mihály Templom

Kontrasztok és párhuzamok

E projektnek a műsora négy barokk és négy modern műből áll, melyek négy zeneműpárt alkotnak.

A barokk zeneszerzők közül 3 az Észak-Német stílus képviselői, egy (Froberger) pedig a Dél-Német hagyományokat követte. E két stílus között óriási különbségek vannak. A kortárs zeneszerzők közül csak egy volt orgonista is (Eben) a többivel ellentétben. Egy másik megemlítendő párhuzam az, hogy a barokk zeneszerzők nyugat európában éltek, a kortárs zeneszerzők pedig a régi keleti blokkban. Ez a projekt azt mutatja meg, hogy helytől, nyelvtől, kortól, vallástól vagy bármitől függetlenül, egyszerre különbözőek de mégis hasonlóak vagyunk. A zene az egyetlen nyelv, amelyet mindenki megért, én pedig a zene segtségével szeretném közelebb hozni egymáshoz az embereket.

Orgonista: Fazakas Ádám Sándor

Summer Paradise
18.00 - 06.00 | Sportcsarnok
Mikor
18.00 - 06.00
Hol
Sportcsarnok

SUMMER PARADISE - Nyitó Party

Fellépők:
ALEX RISE
ELYAS
JOHN HIGHNESS
HORATIUS
KARL GROOVES
NIXON


Helyszín: Warm Up / Sportcsarnok

Jamaga koncert
23.00 - 02.00 | Old School Cafe
Mikor
23.00 - 02.00
Hol
Old School Cafe

Jamaga Koncert

Flying Circus Buli
00.00 - 06.00 | Flying Circus Pub
Mikor
00.00 - 06.00
Hol
Flying Circus Pub

Buli / Remember Music Pub w/t Călin @ Main Room

Buli / Vinyl Room w/t Un Guru @ Lounge

Éjszakai program

Június 17-18.

coloana 1
coloana 1
Kézműves műhely
19.00 - 21.00 | Dávid Ferenc utca
Mikor
19.00 - 21.00
Hol
Dávid Ferenc utca

Mindenkit szeretettel várunk a Ceramic Cafe-ban a kézműves műhelyünkre, ahol kipróbálhatjátok az agyagozást. Mindenki megformálhatja agyagból a legkreatívabb elképzelését.

Summer Paradise
18.00 - 06.00 | Sportcsarnok
Mikor
18.00 - 06.00
Hol
Sportcsarnok

SUMMER PARADISE - Nyitó Party

Fellépők:
ALEX RISE
ELYAS
JOHN HIGHNESS
HORATIUS
KARL GROOVES
NIXON


Helyszín: Warm Up / Sportcsarnok

Fireflies
18.00 - 22.00 | Mátyas Főtér
Mikor
18.00 - 23.00
Hol
Mátyas Főtér

Axenia Roșca interaktív instalációja egy egyedi hangulatot teremt majd a néző és az apró, világító Szent János Bogarak között.

Állam/Állampolgár - Vlad Petri
18.00 - 10.00 | Mátyas Főtér
Mikor
18.00 - 10.00
Hol
Mátyas Főtér

Vlad Petri az utóbbi években figyelmesen követte Románia utcáit, embereit, arcait tüntetések alatt. Az ő munkáit lehet majd megtekinteni a Photo Marathon által szervezett kiállításán a Mátyás téren. Szociális problémákat, hangulatokat, arcokat fotóz. A képek 2012-2015 között készültek.

Maya
18.00 - 10.00 | Vitrina 413
Mikor
18.00 - 10.00
Hol
Vitrina 413

Maya este o instalație interactivă care arată percepția diferită a unei lucrări de artă abstractă în funcție de modul în care aceasta este iluminată. Conceptul care stă la baza acestei lucrări se regăsește în semnificația ezoterică a titlului ales de către artist. Maya ca și concept spiritual este energia iluziei cosmice care ascunde totalitatea opțiunilor existente, conștiința umană individuală percepând doar anumite căi care se schimbă în permanență.

Artist: Kero

Tetoválás konvenció
18.00 - 03.00 | Művészeti Múzeum
Mikor
18.00 - 03.00
Hol
Művészeti Múzeum

În perioada 16 - 18 Iunie 2017, International Tattoo Expo te așteaptă la cea de a 3-a ediție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Fie că vorbim de arta desenului, a picturii, a sunetului live sau de concursurile menite să promoveze frumusețea și munca din spatele unui tatuaj reușit, la International Tattoo Expo 2017 le vei regăsi pe toate. Peste 70 de artiști de talie națională și internațională își vor demonstra creativitatea și ingeniozitatea și vor realiza peste 250 de tatuaje. Cele mai reușite creații vor fi premiate în cadrul concursurilor “Best of Day” și “Best of Show”. Frumusețea va fi, de asemenea, premiată și în cadrul unui concurs inedit: “Miss Ink”.

Atmosfera va fi conturată și cu ajutorul unor invitați speciali care vor oferi concerte live de excepție și ni se vor alătura în demersul nostru pentru a demonstra ce înseamnă de fapt munca din spatele unui tatuaj reușit. Pentru mai multe detalii despre eveniment vă invităm să accesați website-ul oficial: www.tattoexpo-cluj.ro. De asemenea, vă încurajăm să vă faceți din timp rezervare la artistul preferat.

Tres Court
17.00 - 22.00 | Viktória Mozi
Mikor
19.00 - 22.00
Hol
Viktória Mozi

TRES COURTS nemzetközi fesztivál- betekintés az audiovizuális alkotásokba

A maximum 4 perces rövid filmek egyenesen a lényeget közlik.

A tempó megmarad, az élvezet megsokszorozódig… A rövid filmes nemzetközi filmfesztivál Tres courts megadja önnek a legjobb és legrövidebb mozis alkotásokat az egész világból! Több mint 100 film, egy nemzetközi és egy román verseny, egy női és egy feminista téma meg egy a gyermekek számára. A Földközi-tengertől a Balti-országokig, Nyugat-Afrikától Közép-Amerikáig, 60 város a világ minden részéről és még 17 település Romániából vesz részt a 2017 június 18-án sor kerülő eseményen. Kolozsvári fesztivál programja:

17 június- Victoria mozi
15 órától Gyerek műsor
17 órától Román verseny, amelyet a díjazás követ
19 órától Nemzetközi verseny 1&2

18 június- Victoria mozi
15 órától Gyerekeknek vetítés
17 órától Paroles de femmes válogatás
19 órától Román verseny


Romániai Francia Intézet által szervezett, együttműködésben az Orange, a Nemzetközi Frankofónia egyesület, Casiopeea Szövetség, RFI és a TV5 Monde-val.

Kontrasztok és párhuzamok
19.00 - 20.00 | Szent Mihály Templom
Mikor
19.00 - 20.00
Hol
Szent Mihály Templom

Kontrasztok és párhuzamok

E projektnek a műsora négy barokk és négy modern műből áll, melyek négy zeneműpárt alkotnak.

A barokk zeneszerzők közül 3 az Észak-Német stílus képviselői, egy (Froberger) pedig a Dél-Német hagyományokat követte. E két stílus között óriási különbségek vannak. A kortárs zeneszerzők közül csak egy volt orgonista is (Eben) a többivel ellentétben. Egy másik megemlítendő párhuzam az, hogy a barokk zeneszerzők nyugat európában éltek, a kortárs zeneszerzők pedig a régi keleti blokkban. Ez a projekt azt mutatja meg, hogy helytől, nyelvtől, kortól, vallástól vagy bármitől függetlenül, egyszerre különbözőek de mégis hasonlóak vagyunk. A zene az egyetlen nyelv, amelyet mindenki megért, én pedig a zene segtségével szeretném közelebb hozni egymáshoz az embereket.

Orgonista: Fazakas Ádám Sándor

Les Nuages
20.30 - 21.20 | Mátyas Főtér
Mikor
20.30 - 21.20
Hol
Mátyas Főtér

A kolozsvári Les Nuages testesíti az egyedülállót és eredetit, a szokatlan vonósnégyeses kombinációja álltal, az éneknek és az ütőhangszereknek köszönhetően. Az az öt tehetséges és ambiciózus ember, akik megtestesítik a zenét a következők: Andrada Codorean- hegedű és ének, Roxana Tuta- hegedű, Bianca Comșa- brácsa, Adela Moldovan- cselló és Frankie Ercsei- ütőhangszer.

„Öt, klasszikus zenét végző zenész vagyunk, akik elsőre nem tűnnek ki a hagyományos zenei műfajt illetően, de akik újra értelmezik/feltalálják/újjáélesztik, koncert koncert után, a különböző dalokat a különböző területekről. Jazztől a pop műfajig és a pop-rockig, a filmzenét és folklórt, próbáljuk a saját természetességével és az egyszerűségével, megtartani az elegáns hangulatot és klasszikus nyugalom érzetet.

Egy széles körű közönséget próbálunk megszólítani, mivel úgy gondoljuk, hogy egy pluszt tudunk adni minden eseménynek, amelyen részt veszünk és ami jellemez minket az a minőségi zene, professzionizmus és a kifogástalan megjelenés.”

Micro Macro Ember
21.30 - 00.00 | Horea utca, 33
Mikor
21.00 - 00.00
Hol
Horea utca, 33

H33-kor a MICRO MACRO Ember felkell amikor a város nem alszik. Amiután Kero és Ocu formát és életet adtak az Art & Fun Days-nek májusban, most újra meghívják önöket, hogy megcsodálják. Vloop az, aki felébreszti őket egy improvizált élő videó és környezeti zene keretén belül. Három óra ábránd és szemlélődés várja mindazokat, akik a napfordulót szeretnék megünnepelni.

Művész: Kero, Ocu
Videó: Vloop
Elő zene: free2flow (http://8-8.ro/) & Bogdan Rakolcza / Cercul Întreg

coloana 2
coloana 2
RGB
21.30 - 00.00 | Horea utca, 33
Mikor
21.30 - 00.00
Hol
Horea utca, 33

RGB - Színes instaláció

Test és egyén felismerés gyakorlat.

Művész: Ocu

Must Be Blood
21.45 - 23.00 | Mátyas Főtér
Mikor
21.45 - 23.00
Hol
Mátyas Főtér

Krelbon Seymour egy árva, aki a szegénységből próbál kilépni az Amerikai álomra vágyva, szerelmes lesz kollegájába, Audreyba, aki észre sem veszi őt. Nő a tét egy különleges növény megjelenésével, Audrey a II.-al, aki Mefistofole szerepét játszva készen áll arra, hogy Seymour minden vágyát teljesítse - "Bármint megadok, amit a rejtélyes, titokzatos szíved vágyik", azzal a feltétellel, hogy hús-vér áldozatokat ajánljon fel neki. Funk, soul, blues és r & b ritmusokra adaptált Faust, ami a híres Little Shop of Horrors alapján mutat be egy energiával és fekete humorral fűszerezett, meglepetésekkel teli sötét komédiát.

A hárskirályfi
22.00 - 03.00 | Octavian Petrovici utca
Mikor
22.00 - 03.00
Hol
Octavian Petrovici utca

Făt Frumos din Lacrimă este o interpretare contemporană a personajului principal din povestea celebră cu același nume. Portretul este văzut de către artist prin prisma descrierilor din poveste, în special, a aptitudinilor personajului de a crește într-un an cât alții în șapte. Lucrarea este prezentată sub forma de instalație video/proiecție, care vine cu o nouă abordare a street art-ului, speculând aspectul temporar al acestuia.

Artist: Kero Zen

Kean
23.00 - 00.30 | Francia Kulturális Központ
Mikor
23.10 - 00.30
Hol
Francia Kulturális Központ

KEAN după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare

Regia: Mihai-Florian Nițu
Scenografia: Ilona Lorincz
Distribuţia: Kean: Mihai-Florian Nițu; Anna: Alexandra Tarce; Salomon: Matei Rotaru
Regia tehnică: Constantin Pojonie
Lumini: Ionuț Maier, Alexandru Corpodean
Sonorizare: Vlad Negrea
Recomandare de vârstă: 16+


„Atunci când trăiesc nu simt cu adevărat că trăiesc, dar atunci când Joc, simt cu adevărat că Exist!”


Cum să facem să nu mai fim spectatorii propriei noastre vieți? Marele actor shakespearean Edmund Kean, în plină glorie, descoperă că lumea îl apreciază și „iubește” nu pentru cine este el cu adevărat, ci pentru personajele pe care le-a întruchipat, că va fi dat uitării imediat ce succesul îl va părăsi. Soluția este „anestezia percepției realității” prin viciu – doar așa viața poate deveni suportabilă pentru sensibilitatea și histrionismul artistului de geniu, doar așa poate rezista în scenă simultaneității de a fi om, actor și personaj.
Rămas singur, abandonat de oamenii care odinioară îl adulau, Kean o descoperă pe Anna – sinceră și simplă, absorbită de mirajul scenei, dar nu din dorința de a deveni celebră, ci din fascinația și dragostea autentică și dedicată pe care o are față de personalitatea artistului și omului Kean, cu voința de neclintit de a pune ordine în viața acestuia.
Salomon, devotatul său sufleor și în același timp cel mai bun prieten, personaj lucid și profund ancorat în realitate, este antipodul și, paradoxal, busola, punctul de reper la care Marele Actor se va întoarce mereu pentru a-și recăpăta echilibrul. Toate deciziile lui Kean sunt luate sub semnul Credinței în arta sa – de la care nu se va abate niciodată, indiferent de conjuncturile create. Spectacolul KEAN este o pledoarie despre condiția Actorului și efemeritatea artei sale, despre viața nevăzută a teatrului – culisele.

*În caz de condiții de ploaie în perioada rezervată evenimentului, acesta va fi mutat în sala de spectacole a Teatrului Național Cluj. Vom anunța în prealabil acest lucru prin intermediul Facebook și vom actualiza locația evenimentului pe site, dacă este cazul.

Itt Ott
23.00 - 03.00 | Potaissa utca
Mikor
23.00 - 03.00
Hol
Potaissa utca

Az Itt Ott visszatér a Kolozsvár sosem alszikra, hogy egy új android születésének napját ünnepelje meg. Ez az esemény egyedi lehetőség az ember - technológia kapcsolat ünneplésére.

Árnyék
23.00 - 04.00 | Mátyas Főtér
Mikor
23.00 - 04.00
Hol
Mátyas Főtér

Az ORIGO Kulturális Egyesület 20 vizuális alkotó részvételével megszervezi az Árnyék című vizuális művészeti akciót, a Kolozsvár sosem alszik esemény keretében.

A képzőművészet régóta érdeklődik az árnyék témája iránt. Művészeti szempontból különösen az érdekel minket, hogyan jön létre az árnyék, miből „tevődik össze”, illetve az árnyékhoz való ideális megközelítési mód. A fény és árnyék művészetének szemszögéből evidens, egyáltalán nem könnyű az árnyék kezelése, hogy nem lehet egyszerűen fényt csinálni ott, ahol árnyék van, mivel minden egyes új fényforrás új árnyékot is hoz létre. Amikor az árnyékkal foglalkozunk, kulcsfontosságú, hogy elfogadjuk az árnyékot, hogy megértsük: mind a fénynek, mind az árnyéknak megvan a maga helye az ember életében. Fontos továbbá bizonyos érzékenységet kialakítani magunkban az árnyékkal szemben, hogy megtanulhassuk az élet árnyékosabb oldalaihoz való felelősségteljes viszonyulást.

A fent leírt lélektani alapú koncepció szerint a résztvevő művészek az úttestre/járdára fognak festeni, vetíteni aszerint, amit fontosnak tartanak az emberi egyéniség árnyékának vizuális kontextusát tekintve. Az aktus interaktív lesz, mivel felhasználja az utcán közlekedő emberek árnyékát, miáltal bevonja a nézőt az Árnyék koncepciójába.

Szemtől szembe - performansz
23.00 - 01.00 | Insomnia Cafe
Mikor
23.00 - 01.00
Hol
Insomnia Cafe

Întâlniri - Față în Față
Performance
Ruth Borgfjord


Poți privi o persoană în ochi și poți să îi încredințezi cea mai adâncă dorință a sufletului tău? Acest experiment este propunerea artistei Ruth Borgfjord la Cluj Never Sleeps. Un performance care cere privitorului la fel de mult cât cere artistului. Privitorul este invitat sa privească în ochii artistului, și în propriul suflet, și să comunice fără cuvinte artistului cea mai adâncă dorință a sufletului său. Până la ce profunzime te poți adânci? Care e limita intimității tale?

Androgén
23.00 - 04.00 | New York szálló
Mikor
23.00 - 04.00
Hol
New York szálló

Artistul Kero Zen propune o nouă abordare a street art-ului printr-o instalație temporară de proiecție analogică.

Instalația video ce va îmbrăca mesh-ul alb al faimosului Hotel Continental din Piața Unirii, sugerând mitul androginului adus în contemporan. În esenţă, androginul este perceput ca simbol al întâlnirii contrariilor, ca atingere a perfecţiunii, ca o apropiere faţă de divin. Androginul ca uniune a principiilor masculin-feminin, este realizarea totalităţii, modelul unei fiinţe complete, perfecte.

De la ora 01:00 se va desfășura un performance live de proiecție analogică, improvizată pe loc de către artiștii Kero și Mărgi. Proiecția va fi reprezentată într-o tehnică experimentală care îmbină culoarea cu lumina și umbra.

Éjféli nasi
23.00 - 01.00 | Dávid Ferenc utca
Mikor
23.00 - 01.00
Hol
Dávid Ferenc utca

A város mindennel, ami a házakon kívül történik utazási partnerünk, éjjel és nappal, sietésben vagy lassúságban. A város különböző helyei a miénkek, a mindennapi utazásainké. Emiatt úgy gondoltuk, hogy ez egy ok az ünneplésre, így éjfélkor összegyűlünk és leülünk egy asztalhoz ünnepelni. Az utcán!

Várjuk, hogy csatlakozzanak hozzánk! Mi visszük a zenét, maguk hozzák az ennivalót és az utca biztosítja a helyszínt.

Midnight snack- Zain álltal szervezett esemény.

Jamaga koncert
23.00 - 02.00 | Old School Cafe
Mikor
23.00 - 02.00
Hol
Old School Caf

Jamaga koncert

Flying Circus Buli
00.00 - 06.00 | Flying Circus Pub
Mikor
00.00 - 06.00
Hol
Flying Circus Pub

Buli / Remember Music Pub w/t Călin @ Main Room

Buli / Vinyl Room w/t Un Guru @ Lounge

Helyszínek

Horea 33

Palatul Telefoanelor

Palatul Telefoanelor

Vitrina 413 - Strada F.D. Doosevelt 4

Strada Dávid Ferenc

Cinema Victoria

Institutul Cultural Francez

Piata Unirii

Strada Napoca

Flying Circus Pub

Strada Potaissa

Koncept

Negyedik kiadásához érkezve, a Kolozsvár Sosem Alszik program idén úgy bontakozik ki mint a kultúra „fehér éjszakája”. Egy rövid időre a város életre kell, dinamikusabbá és fiatalosabbá válva. A művészet, a multikulturalizmus és az éjszakai élet eggyé válnak a hétvége során, az év legrövidebb napjának ünnepén.

A programok úgy lettek kialakítva, hogy a művészeti tevékenységeknek váratlan helyszínek adnak otthont, amik elősegítik a fiatalok kezdeményezéseit. Koncertek, musical előadások, vetítések és különleges terek bemutatása, továbbá interaktív művészeti létesítmények, előadások vagy tematikus partik uralják majd az éjszakát. Mindkét este Kolozsvár utcáinak életre kelése érdekében fogunk összegyűlni.

Szervezők

Partnerek

Támogatók